Service & Onderhoud

Reparatie & Onderhoud

In de drukke lente- en zomerperiode doen wij reparaties en onderhoud op afspraak en alleen aan sportieve fietsen en vouwfietsen – dus geen stadsfietsen en E-bikes als we die niet zelf aan u verkocht hebben. Wij maken afspraken om u zicht te geven op wanneer u aan de beurt bent en de fiets kunt brengen en weer ophalen.

Voor een afspraak kunt u bellen:  010 4662916

of stuur een email: bikersbestrotterdam@hetnet.nl

 

Winterbeurten

NOG TOT APRIL VOORDELIGER!

En het voorkomt nare stagnatie of doorkruising van plannen ìn het fietsseizoen.

Voor race-, trekkingfietsen en MTB’s (geen Fully’s).

NORMALE BEURT: Check + bijstellen van lager-, rem-, en versnellingsafstelling, spaakspanningscheck en invetten van stuur-en zadelpen, totaal € 49,50 excl. materiaal.

EXTRA BEURT: de normale beurt PLUS het schoonmaken en van nieuw vet voorzien van alle lagers, totaal € 114,50 excl. materiaal.

EXTRA EXTRA BEURT: de extra beurt PLUS nieuwe banden en stuurlint/handvatten en kabels, totaal € 189,50 excl. materiaal.

Voor andere fietstypen gelden aangepaste prijzen.

Kom langs of maak eerst een afspraak.

Fietskeuze

U kunt uw fiets kiezen, zo van, ja, die is mooi, sexy, stoer, betaalbaar, enzovoort. Maar dat pakt niet altijd goed uit, want wat je met de ene fiets kunt – downhill – kan absoluut niet met de andere – strandrace. Er zijn typen fietsen, die vrij breed ingezet kunnen worden. En heel veel modellen voor zeer specifiek gebruik. Tenzij je een ‘doorgewinterde’ fietser bent en uit ervaring of door te plussen en minnen al precies weet wat het worden moet, kun je zo een gefundeerde keuze maken. De volgende vragen zijn van belang om een antwoord op te vinden.

 

Fietsmeting

Een passende fiets is van grote waarde, tenminste als u gewend of van plan bent daar itijd op te gaan doorbrengen. Vooral bij langere en intensieve ritten uit zich dit, zowel bij het rendement van uw inspanningen als bij het al of niet opdoen van fysieke klachten.

Heeft u klachten of twijfels over uw huidige zit of wilt u weten welke fiets en/of maat het beste past dan adviseren wij een afspraak te maken voor een fietsmeting. Met de uitkomsten van deze op u persoonlijk afgestemde meting kunt u zelf of met ons aan de slag om u zo goed mogelijk op de fiets te krijgen. Daarmee kan een heel traject van experimenteren en onnodige kosten worden overgeslagen.

Een fietsmeting kost € 20, bij de eventuele aanschaf van een nieuwe fiets bij ons wordt dit bedrag weer verrekend, de meting is dan gratis .

 

Zadelkeuze

zadelpijn hoeft niet!

We horen mensen wel zeggen ‘Pijn is Fijn’ en dat gaat misschien op als je de laatste restjes energie eruit wilt persen. Maar niet als het om ‘zadelpijn‘ gaat, dan wil je, nemen we aan, zo snel mogelijk naar huis. Het is persoonlijk, bij de een zit het gevoeliger dan bij de ander, toch zijn er verstandige dingen over te zeggen. Het goede zadel voor u heeft te maken met de zitbotbreedte, bekkensouplesse, kleding, intensiteit, zadelhoogte en zitpositie, leeftijd en eventueel medisch verleden en ‘opgebouwd zitvlees’. Daarom zijn er honderden zo niet duizenden verschillende zadels. Gelukkig kunnen wij u daarin adviseren en hebben we een flinke selectie zadels. Ook testzadels, die u kunt proberen zonder er aan vast te zitten. Niet goed? Geld terug of een ander testzadel.

Testzadels hebben we van de merken Fi:zi:k, Selle Italia en Fabric voor race en mtb. Voor de zadels van Terry en Sportourer, met name voor toer – en stadsfietsen, geldt een proefperiode van 30 dagen, waarin u het zadel nog kunt terugbrengen en uw geld terugkrijgt of een ander zadel kunt uitzoeken.

Laat u door ons adviseren en ervoor zorgen dat ‘zadelpijn’ tot het verleden gaat behoren. Dat kunnen we in 99% van de gevallen bewerkstelligen!

Leenfietsen

Wist u dat we vaak een leenfiets ter beschikking kunnen stellen voor de tijd dat uw fiets bij ons is voor reparatie en/of onderhoud. Veel van onze klanten zijn nogal afhankelijk van hun fiets en lang niet iedereen heeft een “reserve”fiets. We raden u aan vooraf even te informeren naar de beschikbaarheid van zo’n leenfiets, wanneer u daarvan gebruik wilt maken.

Tandemverhuur

Mocht u het eens willen proberen samen met die ander op een tandem… wij hebben er één te huur – een sportieve. Gewoon eens voor een dag of een weekend.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*